La Vigna, vakantievilla in de Provence: Aups & omgeving

Vakantiehuis La Vigna huis ligt op loopafstand van het dorp Aups. Je kunt binnendoor, over de paden door de wijnvelden, dan is het ongeveer 25 minuten lopen. Met de fiets is het ongeveer 7 minuten, er staan twee fietsen tot uw beschikking.

LaVigna-1Middeleeuws dorp Aups

Aups is een prachtig middeleeuws Provençaals dorp, met leuke winkelstraatjes en twee keer per week een markt, op woensdagochtend en zaterdagochtend. Ook in de winter is Aups een levendig dorp met als hoogtepunt de beroemde truffelmarkt op donderdagochtend in de winter van eind november tot eind februari.

Vanuit het huis kunt u prachtige wandelingen maken, de omgeving rond Aups heeft veel te bieden op wandel- en fietsgebied.

LaVigna-1Gorges du Verdon en het Lac de St. Croix

Met de auto rijdt u naar de Gorges du Verdon en het Lac de St. Croix. De Gorges du Verdon is de beroemdste canyon in Europa en inderdaad spectaculair! Binnen een half uur bent u op het mooiste uitkijkpunt van Europa, met in de verte het enorme stuwmeer de Lac de St. Croix met zijn bijna onechte blauwgroene kleur.
U kunt er zwemmen, zeilen, met de pedalo de rivier op tussen de rotsen, kortom, op steenworp afstand één van de mooiste natuurgebieden van Europa.

LaVigna-1Provençaalse dorpen, de villages perchés

In de buurt van Aups vindt u andere Provençaalse dorpen, de villages perchés. U kunt de dorpen in de omgeving bezoeken met hun Provençaalse markten, zoals Lorgues (20 minuten), Cotignac (20 minuten), Sillans la Cascade met de waterval (10 minuten), Villecroze met het park en de grotten (10 minuten) en natuurlijk Tourtour, ‘le village dans le ciel’, één van de mooiste dorpen van Frankrijk (15 minuten).

LaVigna-1Côte d’Azur, Nice, Cannes, Marseille

De Côte d’Azur, Nice, Cannes, Marseille zijn allen op 1 a 1,5 uur rijden. U kunt zelfs naar de markt in St. Remo in Italië, ruim 2 uur rijden, ook de moeite waard. En dan is er natuurlijk altijd het strand bij Fréjus, of de haven in St. Tropez, je vergapen aan de schepen.

LaVigna-1Golf

Er is een golf driving range in Salernes (15 minuten), met binnenkort negen holes golf, verder bij Aix-en-Provence, Le Muy en Brignoles (allen ongeveer 1 uur rijden).

LaVigna-1Meer toeristische informatie

Voor meer informatie, check de websites:

www.aups-tourisme.com
www.lesgorgesduverdon.fr
www.parcduverdon.fr
www.visitvar.fr
www.provenceweb.fr